![]() ![]() ![]() מאמר משלכם
כמשתייך לדור הוותיקים יותר אני עדיין זוכר את העיניים שהיו ננעצות בי באירועים ובשמחות (חתונות וכו’) כאשר נגסתי ברבע העוף ועוד בטרם הספקתי לעכל באה השאלה ''אתה אוכל את זה ?'' . אים לא הגבתה מספיק מהר היה השואל אוסף את תכולת הצלחת לתוך שקית ניילון ענקית ובעוד אתה עושה פרצוף של עדיין רעב בא החיוך הסלחני עם משפט המחץ ''זה לכלב שלי''. כמה פשוט היה אז: לא היו מזונות תעשייתיים בשוק. היינו אוספים מכל הבא ליד ומעבירים לקערתו של ידידנו. היום המצב שונה , הבחירה היא עצומה מאות סוגים עשרות צבעים וגדלים מה זה חשוב ? – מבלי להיכנס לנושאים מדעיים קל לבדוק את חשיבות המזון. כל מגדל כלב שהתנסה במספר מזונות רואה את ההבדלים בין הירוד לאיכותי. כבר בפתח המרפאה צורתו הכללית של הכלב מספרת לי מה הוא אוכל. המבנה , הפרווה, השרירים ואופן ההליכה החיוניות ואפילו הברק בעיניים. אז איך מתחילים ? תזונה נכונה לגור משולה בעיני לבניית בית הבנוי על יסודות מוצקים ומחומרים משובחים. משך גדילתו זקוק הגור לחומרים שבונים את כל מערכות גופו החל ממערכת השלד ועד למערכת הראיה. כל אלו מושפעים מחומרי גלם ותלויים באיכותם בכמותם לאיזון, בינהם (לדוגמא בין הזרחן והסידן בוני השלד ). כל אלו חייבים גם לספק לגור או לבוגר את רמות האנרגיה הדרושה לגדילה לפעילות ולהמשך חיו. מבולבלים ? מספר כללים פשוטים ליישום. אחד לכל יום בשבוע. הגדרת הכלב – הוא אינו אוכל בשר במהותו Carnivore הוא אוכל הכל Omnivore. הוא אינו נולד בררן , אנו הופכים אותו לכזה. כלב מגזע גדול זקוק לכמות אנרגיה נמוכה לק''ג מזה של הגזע הקטן. כמות האכלה אינה תורה מסיני היא שונה מסוג מזון למשנהו ומכלב אחד לשני. הכלל הראשון: חברה מוכרת או מזדמנת , כדאי לבחור מזון מוכר וותיק ובעל רקע של איכות לאורך שנים רבות. כשאנו קונים מזון לנו ולבני משפחתנו נקנה את מוצרי החלב מחברה מוכרת ומבוקרת גם את מוצרי הבשר לא נקנה בשוק הבדואי בבאר שבע אלא ממקור ידוע מאושר מכובד ובעל רקע של טיב. הכופתיות היבשות או שימורי הבשר לכלבים דומים בחזותם אחד לשני כמו תאומים זהים אולם שונים בהרכבם ובתרומתם לגוף כמרחק מזרח ממערב. הכלל השני: להתגלח על זקנם של אחרים ולברור טוב את אותם אחרים (גם בארץ וגם בחו''ל) – לא סתם דיברו חז''לינו על בעלי נסיון. ויש לנו כאלה למכביר: כלבנים , רופאים וטרינרים וכל אחד שיש לו נגישות רצינות ולימוד בנושא הכלבים. להזהר כמו מאש מאותם ''מומחים'' שניזונים משמועות ומחוסר הבנה או ידע וגורמים לנזקים . אותם אלו שמספרים לנו כמה חשוב שהכלב יאכל בשר ''אמיתי'' (כי הוא אוכל בשר) או כמה חשוב שיהיו הרבה ויטמינים או מאלו שקוראים את % המרכיבם וקובעים שכמות החלבונים או השומנים מספיקה או לא. הכלל השלישי: כמעט ולא ניתן ללמוד כלום מהרכב המזון כפי שהוא מופיע על גבי האריזה. הכלל הרביעי: התקן המחמיר והמקפיד ביותר שקיים כיום הוא זה של AAFCO האמריקאי הכלל החמישי: כדאי לבדוק מה מציעה החברה מעבר למזון הרגיל. האם יש במזונותיה תוספים כמו גלוקוזמין וקונדרוטין לשימור וטיפול במפרקי כלבים מגזע גדול. האם המזונות עשירים בנוגדי חימצון אשר יתרונם לא יסולא מפז במיוחד בכלבים. האם החברה מייצרת מזונות לצרכים מיוחדים כגון לבעלי רגישויות במערכת העיכול , מערכת הפרווה והעור . האם לחברה יש מוצרים מתוחכמים כמו מזונות רפואיים Prescription Diet במגוון וברמה מוכרת ומכובדת. הכלל השישי: כושר השיפוט של בעל הכלב . הכלל השביעי: לא כל היקר הוא טוב. אין יש מאין חמרי גלם איכותיים, פיתוח וייצור בתנאים מיוחדים וקידמה ומחקר עולים כסף וכסף רב. אולם בארצנו הקטנטונת קיימים מותגים שיישמו את הלך הרוח שככל שמוצר יקר יותר הוא נתפס לטוב יותר. פני הכלב כפני המזון. המזון שאנו נותנים הוא זה שמעצב את הגור ובונה את בסיסו לאורך כל חיו. מזון איכותי ימנע תסמינים ומפגעים החל מפגיעה במערכת השלד והמפרקים והמשך במפגעים הקשורים לכל מערכות הגוף. מראה הכלב מושפע ישירות על ידי המזון. במגוון ושפע מוצרים כפי שאנו חווים כיום קיימים המזונות האיכותיים המיישמים קידמה ומחקר שמטרתם לעצב את מראה הכלב לשמור על בריאותו ולעכב את תהליכי הזדקנותו המואצים, מזונות פשוטים ומזונות ירודים אשר עשויים גם להזיק. בחירת המזון אינה החלטה של מה בכך. היא חייבת להתבסס על בדיקה ואיסוף נתונים. הבחירה הנכונה היא הבחירה המנצחת גם שלנו אך בעיקר של ידידנו התלויים בנו. © כל הזכויות שמורות למחבר המאמר ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() עיצוב האתר: רותי כרמי, פיתוח ותוכן: קולורס • כל הזכויות שמורות לפורטל בעלי חיים BestFriend © |
||||